Image

Thermografische inspectie

Thermografische inspectie is een zeer moderne werkwijze. Deze hanteren we bij De Lekdetective dan ook om bijvoorbeeld een warmte lekkage te ontdekken. Aan de hand van deze geavanceerde werkwijze wordt veel duidelijk. Het stelt ons in staat om heel gericht advies te geven.

Echter weet nog lang niet iedereen wat thermografische inspectie precies is. En waar je het voor kunt gebruiken. Hetzelfde geldt voor de specifieke voordelen die hierbij gelden. Op dit gebied zorgen wij daarom graag voor verduidelijking. Lees snel verder om alles te weten te komen over thermografische inspectie.

Wat is thermografische inspectie precies?

Bij thermografische inspectie ontstaat er een overzicht van verschillende temperaturen. Bijvoorbeeld in de huiskamer. Er verschijnt dan op beeld wat de verschillende temperaturen zijn. Hiertussen wordt onderscheid gemaakt aan de hand van verschillende kleuren. Het levert veel inzichten op. Zo zie je bijvoorbeeld precies waar er sprake is van een warmte lekkage.

Thermografische inspectie maakt gebruik van geavanceerde technologie. Hierbij gebruiken we dan een infraroodcamera. Deze laat de eerdergenoemde beelden zien. Aangezien het om een inspectie gaat, leiden we daar dus vervolgens iets van af. We werken naar een conclusie toe.

Voordelen thermografische inspectie

Het is niet voor niets dat we thermografische inspectie zo veelvuldig inzetten. Het is namelijk hele handige technologie. Dit heeft verschillende redenen. Uiteindelijk zijn het de voordelen die mensen echt kunnen overtuigen. Net als op elk ander gebied in het leven. We doen pas iets wanneer we overtuigd zijn van de werking ervan. En daarom gaan we hier bij het werken met deze technologie graag dieper op in. Deze werkwijze leidt bijvoorbeeld tot de volgende voordelen:

  • Lokaliseren lekkages: Allereerst zetten we het natuurlijk in om lekkages te lokaliseren. Zoals gezegd lees je op de infraroodcamera precies de temperatuurverschillen af. En dus is al snel duidelijk waar ze zich precies bevinden. De thermografische inspectie leidt tot een verregaand overzicht. Het fijne hiervan is dat dit alles op een niet-intrusieve manier gebeurt. Er hoeft niks te worden opengebroken om metingen te doen. Hierdoor krijg je op schadevrije wijze een overzicht van de aanwezige lekkages.

  • In beeld brengen van warmteverlies: Zoals gezegd leiden deze metingen dus tot een netjes overzicht. Zo zie je precies op welke plekken in huis er warmteverlies optreed. Niet alleen op het gebied van water, maar bijvoorbeeld ook qua isolatie. Dit is geen doel op zich, maar levert wel extra informatie op. Uiteindelijk zorgt het in beeld gebrachte warmteverlies voor duidelijke vervolgstappen.

  • Werkt zeer snel: Intussen hebben wij al veel ervaring opgebouwd in het vinden van een warmte lekkage. Hierdoor weten we precies wat er moet gebeuren. Dit leidt tot een snelle thermografische inspectie. Ook wanneer er bijvoorbeeld sprake is van riool lekkage. Er gaat niets boven een bedrijf dat je snel verder helpt. Bij De Lekdetective is dit voor al onze klanten de insteek. Dit leidt volgens ons tot de grootste tevredenheid. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de totale schade minimaal houdt. Hoe langer je wacht, hoe hoger de schade oploopt.

  • Leidt tot praktische inzichten: Al met al levert dit praktische inzichten op. Zo weet je bijvoorbeeld precies welke aanpassingen er moeten komen. Of wat er nu in het verleden is misgegaan. Het is uiteindelijk exact wat je nodig hebt om verbeteringen aan te brengen. Bij De Lekdetective richten we ons niet alleen op de detectie zelf. Wij vinden het minstens zo belangrijk dat je hier in de praktijk ook echt iets mee kunt.

Thermografische inspectie bij De Lekdetective

Qua thermografische inspectie gaan wij op een bepaalde wijze te werk. We volgen een vast stappenplan, wat ons in de praktijk veel oplevert. Bovendien helpt het je als klant ook echt verder. Dat is toch uiteindelijk waar het allemaal om draait. Zo werken wij met het volgende stappenplan:

  1. Mogelijke bron probleem achterhalen: Allereerst is het belangrijk dat we in de juiste zone gaan zoeken. Zo proberen we te achterhalen waar de mogelijke bron kan liggen. Heb je bijvoorbeeld het idee dat het probleem in de vloerverwarming zit? Of is er een specifieke muur waar er vochtplekken zichtbaar zijn? Dan geeft dit ons een duidelijke indicatie. Hier gaan wij dan vervolgens mee aan de slag.
  2. Thermografische inspectie uitvoeren: Dan is het bij de tweede stap tijd om de thermografische inspectie uit te voeren. Hierbij zetten wij dan dus onze geavanceerde technologie in. Wij creëren een warmtebeeld aan de hand van infraroodstraling. Aan de hand hiervan ontvangen we dan veel informatie. We komen erachter waar de warmte lekkage precies plaatsvindt. Dit doen we zo zorgvuldig als mogelijk is. Het is namelijk altijd ons doel om tot bruikbare inzichten te komen. Inzichten waar we bepaalde vervolgstappen aan kunnen hangen.
  3. Adviseren over vervolgstappen: Het adviseren over vervolgstappen is dan ook de laatste stap. De professionele analyse van onze specialisten levert een specifiek advies op. Aan de hand van dit advies ben je in staat de juiste actie te ondernemen. Dit is dus volledig gericht op het verhelpen en voorkomen van een mogelijke lekkage. Je hoeft hier dan in de toekomst niet meer bang voor te zijn. Het probleem is permanent verholpen.

Heb je op dit moment dus te maken met een warmte lekkage? En heb je behoefte aan thermografische inspectie? Dan ben je bij De Lekdetective volledig aan het goede adres. Wij hebben intussen meer dan 20 jaar ervaring in het vak opgebouwd. Hierdoor weten we als geen ander hoe we met dit soort techniek om moeten gaan. We zijn in staat om dit in de praktijk voor je in te zetten. Zo levert het binnen de kortste keren waardevolle inzichten op. Inzichten waar je ook echt mee verder kunt.

Zit je nog met bepaalde vragen? Stel deze dan gerust door contact op te nemen. We staan altijd voor je klaar om verduidelijking aan te brengen. Bijvoorbeeld over de specifieke situatie waar je mee te maken hebt. Of om meer uitleg te geven over onze werkwijze. Zo hoeft er uiteindelijk geen enkele onduidelijkheid meer over te blijven.

LEK DETECTIE GEZOCHT?

Wij begrijpen dat uw lekkage voor grote problemen kunnen zorgen. Daarom is ons team van specialisten erop toegerust om uw lekkage accuraat en zo spoedig als mogelijk in kaart te brengen. Wij leveren duidelijke rapportages en in dien mogelijk kunnen wij u adviseren over de eventuele vervolgstappen.

Wij zijn dan ook uw beste partner voor iedere lek detectie

WIJ DETECTEREN VAKKUNDIG EN SNEL UW LEK

De juiste expertise

Ons team heeft meer dan 20 jaar ervaring met het opsporen van elk lek

Kosten besparend

Zonder hakken of breken weet u waar uw lek zit en verdere schades kunnen vermeden worden

Gerustheid

U krijgt een uitgebreid lek detectie rapport met aanbevelingen