Image

Lekkage CV ketel

Een lekkage in de CV ketel? Dan wil je waarschijnlijk snel op zoek naar een oplossing. En wel om meerdere redenen. Aan een lekkende CV ketel heb je weinig. Het zorgt voor verschillende problemen in huis.

Bij De Lekdetective is dit een van typen lekkages waar we ons mee bezighouden. We hebben een ruime ervaring in het oplossen van het probleem. Zo specialiseren we ons in het vinden van de oorzaak van de lekkage. Dit stelt je in staat om de juiste vervolgstappen te nemen. Vervolgstappen die het probleem in de toekomst voorkomen.

Wat houdt een lekkage in de CV ketel in?

Bij een lekkage in de CV ketel functioneert dit apparaat niet meer naar behoren. Er lekt water weg, wat voor natte plekken zorgt. Ook is het goed mogelijk dat dit tot andere ongemakken leidt. Het verwarmen van de woning gebeurt bijvoorbeeld niet meer optimaal.

Lekt er water weg uit de CV ketel? Dan is het zaak om zo snel mogelijk de oorzaak te achterhalen. Het heeft namelijk weinig zin om te dweilen met de kraan open. Om het even in de vorm van een gezegde uit te leggen. Je wilt een permanente oplossing voor dit probleem.

Oorzaken lekkage CV ketel

Laten we daarom even kijken naar de verschillende mogelijke oorzaken van een lekkage van de CV ketel. TIjdens onze jarenlange dienstverlening zijn we meerdere oorzaken tegengekomen. Degenen die het meest voorkomen, zijn:

  • Defecte ontluchter: Lekt de CV ketel aan de onderkant? Dan bestaat er een kans dat dit komt door een defecte ontluchter. Soms neemt deze namelijk ook wat water mee. In plaats van alleen lucht af te voeren. Sluit de ontluchter niet meer goed af? Dan druppelt er water naar beneden. De oorzaak van de lekkage is dan snel achterhaald.

  • Verstopte afvoer: Verder is het ook goed mogelijk dat je met een verstopte afvoer te maken hebt. Door de afvoerbuis wordt condenswater afgevoerd. In sommige gevallen raakt deze verstopt. Het condenswater kan dan nergens meer naartoe. Dit zorgt als het ware voor een ‘overstroming’. De CV ketel begint te lekken.

  • Lekkende koppeling: Daarnaast mag ook de lekkende koppeling zeker niet onbenoemd blijven. Van een lekkende koppeling is bij een CV ketel lekkage vaak sprake. Dit gaat dan hand in hand met corrosie. Er is een bruinachtige kleur op de koppeling aanwezig. Hier zie je dan druppels langs lopen. Soms gaat dit heel traag. Maar een lek blijft een lek.

  • Lekkende kraan na bijvullen: Tot slot wil een CV ketel ook na het bijvullen nog weleens lekken. De kraan die je hiervoor gebruikt, wordt vaak weinig gebruikt. Hierdoor is deze gevoelig voor lekkages. Hij sluit bijvoorbeeld niet meer helemaal goed. Er blijft dan water uit druppelen.

Waarom lekkage CV ketel snel verhelpen?

Bij De Lekdetective leggen we altijd de nadruk op een snelle, vakkundige oplossing. Het laatste wat je wilt, is dat een lekkage namelijk zijn gang blijft gaan. Dit zorgt voor een hoop onnodige overlast. En deze overlast wordt alleen maar groter als je een oplossing blijft uitstellen. Een lekkage van de CV snel verhelpen, doe je om de volgende redenen:

  • Minder vaak ketel bijvullen: Een lekkende CV ketel zorgt voor een belangrijk hoofdpijnpunt; het iedere keer opnieuw moeten bijvullen. Als de ketel namelijk lekt, neemt de waterdruk steeds verder af. Puur doordat er water wegloopt. Om de waterdruk dan op peil te houden, moet je iedere keer bijvullen. Een snelle oplossing van het probleem voorkomt dan ook dat je dit iedere keer moet doen.

  • Voorkomen waterschade in huis: Daarnaast leidt lekkage uiteraard tot waterschade. Het zorgt voor natte plekken op de vloer. Trekt dit vocht in de vloer, dan zorgt het voor permanente schade. Bovendien wordt het in huis erg vochtig. Dit trekt mogelijk ook bepaalde schimmels aan. Allemaal zaken die je je liever niet op de hals haalt. Je bent dus ook hierom gediend bij een snelle aanpak.

  • Professionele detectie mogelijk: Tot slot is het simpelweg aan te raden omdat professionele detectie mogelijk is. Bij De Lekdetective specialiseren we ons puur in het detecteren van een lek. Hierdoor kunnen we je heel precies vertellen waar deze zich bevindt. En wat je moet doen om van het probleem af te komen. Zeer waardevolle informatie, die je het leven een stuk makkelijker maakt. Gewoon snelle, professionele ondersteuning.

Werkwijze De Lekdetective

Bij De Lekdetective hebben we een vaste werkwijze. Wij vinden het namelijk belangrijk om iedere klant snel en effectief verder te helpen. Daarom pakken we een lekkage in de CV ketel stap voor stap aan. Op de volgende manier:

  1. Het lek detecteren: Zoals gezegd beginnen we dus met het detecteren van het lek. Dit is het belangrijkste onderdeel. Je hebt namelijk een precieze oorzaak nodig. En een precieze locatie van het lek zelf. Pas dan weet je wat er moet gebeuren om het op te lossen. Hierbij zetten we de meest geavanceerde technologie van het moment in. Zo weten we zeker dat we je vakkundig verder helpen.
  2. Adviseren vervolg: Vervolgens adviseren we je daarna uitgebreid over wat er daarna moet gebeuren. Op dat moment weten we waar het lek zit en wat de oorzaak ervan is. In een detectierapport noteren we dan per stap wat je verder moet doen. Dit helpt je enorm bij het ondernemen van de juiste actie.
  3. Lekkage CV ketel repareren: Tot slot rest dan alleen nog het repareren van de lekkage zelf. Bij de vorige stap is reeds bekend geworden wat hiervoor moet gebeuren. Vervolgens is het dan een kwestie van de juiste hulp inschakelen om dit voor elkaar te krijgen.

Heb je momenteel dus met een lekkage in de CV ketel te maken? En wil je graag op korte termijn de oorzaak hiervan achterhalen? Dan helpen we je bij De Lekdetective graag verder. Als professioneel lekdetectiebedrijf weten we precies wat er moet gebeuren. We houden ons met een verscheidenheid aan verschillende lekkages bezig. Denk aan een riool lekkage of een daklekkage. Maar dus ook een lekkage van de CV ketel.

Voor meer informatie mag je altijd contact met ons opnemen. We kijken er naar uit om je vragen te beantwoorden. Binnen een mum van tijd behoort de lekkage van jouw CV ketel tot het verleden!

LEK DETECTIE GEZOCHT?

Wij begrijpen dat uw lekkage voor grote problemen kunnen zorgen. Daarom is ons team van specialisten erop toegerust om uw lekkage accuraat en zo spoedig als mogelijk in kaart te brengen. Wij leveren duidelijke rapportages en in dien mogelijk kunnen wij u adviseren over de eventuele vervolgstappen.

Wij zijn dan ook uw beste partner voor iedere lek detectie

WIJ DETECTEREN VAKKUNDIG EN SNEL UW LEK

De juiste expertise

Ons team heeft meer dan 20 jaar ervaring met het opsporen van elk lek

Kosten besparend

Zonder hakken of breken weet u waar uw lek zit en verdere schades kunnen vermeden worden

Gerustheid

U krijgt een uitgebreid lek detectie rapport met aanbevelingen