Image

Lekkage vloerverwarming

Een lekkage in de vloerverwarming is een serieus probleem. Aan de ene kant is vloerverwarming natuurlijk erg lekker. Je hebt nooit meer koude voeten in huis. Echter komen hierbij ook een aantal mogelijke problemen kijken. Zo komt het weleens voor dat er een lekkage optreedt. Een lekkage in de vloerverwarming moet je zo snel mogelijk verhelpen. Net als een lekkage in de badkamer.

Maar hoe ontstaat zo'n lekkage nu eigenlijk? Een vraag waarop het antwoord in potentie zeer waardevol is. Het stelt je namelijk in staat om het probleem bij de bron aan te pakken. Door de oorzaak te verhelpen, voorkom je lekkages in de toekomst.

Oorzaken lekkage vloerverwarming

Zo zijn er een aantal oorzaken die er bovenuit springen. Deze komen in de praktijk het meest voor. Het zijn ook de oorzaken die we bij De Lekdetective het vaak zien. We hebben het dan bijvoorbeeld over:

  • Verkeerde aanleg leidingen: Het komt weleens voor dat er bij de aanleg van de leidingen fouten zijn gemaakt. Hierdoor ontstaan er bijvoorbeeld zwakke plekken in de vloerverwarming. Na verloop van tijd ontstaan er dan scheuren of gaatjes. Hier stroomt water uit, wat op de bodem eronder terecht komt. Vanzelfsprekend leidt dit op den duur tot waterschade.

  • Verkeerde aanleg vloer: Daarnaast is het ook goed mogelijk dat de vloer zelf verkeerd is aangelegd. We hebben het dan over de vloer die bovenop de vloerverwarming ligt. Deze drukt bijvoorbeeld te hard tegen de vloerverwarming aan. Ook hierdoor ontstaan er dan zwakke plekken. Een lekkage is dan al snel aanwezig. Leidingen kunnen hier op de lange termijn namelijk niet tegen.

  • Poreuze tyleenlaag vloer: De laatste optie onder de hoofdoorzaken van een lekkage in de vloerverwarming. Soms komt het voor dat de vloer langzaam poreus wordt. De tyleenlaag doet dan niet wat je ervan verwacht. Hierdoor kunnen er hele kleine druppeltjes door de vloer heen komen. Dit lijkt dan al snel op een lekkage. En dat is het ook. De kleine druppeltjes vocht zorgen in potentie voor veel waterschade.

  • Overige oorzaken: Tot slot zijn er ook nog een hoop overige oorzaken. Het is namelijk lang niet altijd duidelijk wat de oorzaak nu precies is. Dit is in principe geen probleem. Mits het probleem maar zo snel mogelijk wordt opgelost. Het is niet altijd mogelijk om te ontdekken waarom het allemaal is begonnen.

Waarom lekkage vloerverwarming zo snel mogelijk verhelpen?

Wat we bij De Lekdetective wel als geen ander weten, is dat je de lekkage dus moet verhelpen. En dan het liefst zo snel mogelijk. Want hoe langer je wacht, des te meer er sprake is van enkele negatieve effecten. We hebben het dan bijvoorbeeld over:

  • Schade aan vloer: Een warmte lekkage van de vloerverwarming zorgt voor schade aan de vloer. Het vocht trekt er namelijk in. Het maakt daarbij niet uit of je een houten, betonnen of stoffen vloer hebt. De nadelige effecten zijn op korte termijn al zichtbaar. Zo verkleurt de vloer bijvoorbeeld. Of wordt deze in de basis een stuk zwakker. Allemaal zaken die je het liefst wilt tegengaan.

  • Schimmelvorming: Daarnaast zorgt waterschade ook voor schimmelvorming. Zeker bij een vloerverwarming lekkage in de badkamer. Dit is van zichzelf al een vochtige ruimte. Hierdoor trekt het schimmels aan. Het is namelijk de ideale leefomgeving voor ze. Ook schimmels ben je liever kwijt dan rijk. Ze zorgen mogelijk voor allerlei problemen aan de luchtwegen. Bovendien is het natuurlijk gewoon vies.

  • Kwalitatieve dienstverlening mogelijk: Bij De Lekdetective houden we ons veelvuldig bezig met dit type lekkage. Hierdoor zijn we intussen uitgegroeid tot een echte specialist. Het stelt ons in staat om kwalitatieve dienstverlening aan te bieden. We detecteren snel en vakkundig waar het lek precies zit. Belangrijk om hierbij te vermelden; dit doen we op een niet intrusieve wijze. We breken dus niet direct je hele vloer open om de specifieke locatie te achterhalen. Aan de hand van moderne apparatuur gebeurt dit heel voorzichtig.

Stappenplan lekkage vloerverwarming herstellen

Al met al wil je het probleem uiteraard snel en op vakkundige wijze hersteld zien. Om je hier wat duidelijkheid in te verschaffen, nemen we je graag mee in onze werkwijze. Bij De Lekdetective hanteren we namelijk een specifiek stappenplan. Aan de hand van dit stappenplan helpen we al onze klanten. Hierdoor is een lekkage in de vloerverwarming snel verleden tijd. Dit stappenplan ziet er als volgt uit:

  1. Lekkage vloerverwarming detecteren: Allereerst moet het lek in de vloerverwarming dus gedetecteerd worden. Dit doen wij op grondige wijze. En zonder hierbij de vloer open te breken en allerlei schade te veroorzaken. Hierdoor weet je op relatief korte termijn wat er precies aan de hand is. Het helpt enorm bij het bepalen van de juiste oplossing voor dit probleem.

  2. Adviseren over vervolgstappen: Vervolgens stellen wij een uitgebreid detectierapport op. Hierin nemen we dus op wat we precies zijn tegengekomen. Je weet dankzij dit rapport precies wat de oorzaak van het probleem is. Ook leggen we hierin uit welke vervolgstappen er nodig gaan zijn. Daarmee is dus uitgestippeld wat je verder moet doen.

  3. Lekkage vloerverwarming repareren: Tot slot rest alleen nog het herstellen van het probleem zelf. Dit betekent over het algemeen dat er een reparatie aan te pas moet komen. In principe ben je dan het beste af met een professionele partij. Maar mogelijk kan het probleem ook op een andere manier opgelost worden. Het hangt allemaal af van dat wat we in ons detectierapport vermelden.

Bij De Lekdetective helpen we je dus graag van begin tot eind verder. We detecteren allereerst waar het lek zich precies bevindt. Dit noemen we de bron. Aan de hand daarvan leggen we je uit wat er allemaal moet gaan gebeuren. Zo weet je dankzij onze dienstverlening precies wat je te wachten staat. Met een stap voor stap oplossing is de lekkage in de vloerverwarming snel achter de rug.

Mocht je op dit moment nog met vragen zitten, neem dan gerust contact met ons op. We kijken er naar uit om je op korte termijn verder te helpen. Voor je het weet, is jouw lekkage alweer opgelost!

LEK DETECTIE GEZOCHT?

Wij begrijpen dat uw lekkage voor grote problemen kunnen zorgen. Daarom is ons team van specialisten erop toegerust om uw lekkage accuraat en zo spoedig als mogelijk in kaart te brengen. Wij leveren duidelijke rapportages en in dien mogelijk kunnen wij u adviseren over de eventuele vervolgstappen.

Wij zijn dan ook uw beste partner voor iedere lek detectie

WIJ DETECTEREN VAKKUNDIG EN SNEL UW LEK

De juiste expertise

Ons team heeft meer dan 20 jaar ervaring met het opsporen van elk lek

Kosten besparend

Zonder hakken of breken weet u waar uw lek zit en verdere schades kunnen vermeden worden

Gerustheid

U krijgt een uitgebreid lek detectie rapport met aanbevelingen