Image

Warmte lekkage

Bij een warmte lekkage gaat er onnodig warmte verloren. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je vloerverwarming hebt. Bij een lekkage in de vloerverwarming, gaat er vanzelfsprekend warmte verloren. Het bereikt niet de plek waar het moet zijn. Dit lekt dan op de ondergrond. Hetzelfde geldt voor leidingen richting radiatoren. In potentie heeft dit allerlei nadelige effecten. Het is dan ook zaak om er in een vroeg stadium al bij te zijn.

Oorzaken warmte lekkage

Een warmte lekkage kent verschillende oorzaken. Niet altijd is precies duidelijk wat de oorzaak is. Maar in veel gevallen kun je deze toch wel aanwijzen. Bij De Lekdetective merken we dat er vaak sprake is van een van de volgende situaties:

  • Foutieve installatie: In sommige gevallen is het zo dat er tijdens het installeren een fout is gemaakt. Bijvoorbeeld zorgt dit voor een lekkage aan de vloerverwarming. Deze is op een verkeerde manier gelegd. Of de wijze waarop de vloer erop is geplaats, klopt niet. Dit soort fouten leiden tot zwakke punten in de leidingen. Hetzelfde geldt voor de leidingen die richting de verwarming lopen. Ook die zijn soms niet op een optimale wijze geplaatst. Zeker bij oudere huizen wil dit nog weleens voorkomen.
  • Ouderdom: Daarnaast is er vaak ook puur sprake van ouderdom. Bijvoorbeeld bij leidingen die in de muur zitten. Je weet niet altijd wat daar allemaal plaatsvindt. En dus kan een leiding na verloop van tijd steeds zwakker worden. Totdat het moment daar is dat er een lek ontstaat. Hier heb je dan niet altijd een specifieke, aanwijsbare reden voor. Het lek is er dan gewoon langzaam ingeslopen.
  • Per ongeluk boren in leiding: Iets wat je niet direct zou verwachten. Echter komt het wel vaak voor. Men wil nog weleens per ongeluk in de leiding boren. Je hebt dan niet goed door dat er een leiding achter de muur of het plafond zit. Voor je het weet, boor je er dan een klein gaatje in. Hierdoor gaat de leiding vanzelfsprekend lekken. Met alle nadelige gevolgen vandien.

Hoe warmte lekkage ontdekken?

Om een warmte lekkage te ontdekken, maken we gebruik van de meest moderne apparatuur. Dit houdt onder andere in dat we een thermografische inspectie doen. Daarbij zetten we onze apparatuur in om een warmtebeeld te maken. Hierbij zien we heel duidelijk in een beeld welke temperaturen je in een ruimte behaalt. Gezien verschillende temperaturen verschillende kleurtjes krijgen, zorgt dit voor veel duidelijkheid.

Aan de hand van de thermografische inspectie is dan te zien waar het lek zich bevindt. Er is op die plek namelijk sprake van een warmtelek. Je zou er geen verhoogde temperatuur verwachten. Wanneer we dit vinden, weten we dat het tijd is om het probleem te verhelpen.

Redenen om warmte lekkage te verhelpen

Bij De Lekdetective adviseren we altijd om zo snel mogelijk in actie te komen. Een warmte lekkage is namelijk niet iets wat je z'n gang wilt laten gaan. In potentie is dit zeer schadelijk. En wel om de volgende redenen:

  • Schade aan muren, plafonds en/of vloeren: Een warmte lekkage leidt tot schade aan muren, plafonds en/of vloeren. Het water dat bijvoorbeeld uit de vloerverwarming sijpelt, tast dit aan. Het maakt het zwakker. Of het zorgt voor permanente verkleuringen. Allemaal ontwikkelingen die je liever kwijt dan rijk bent. Het is namelijk goed mogelijk dat de schade steeds erger wordt. Hoe langer je het door laat gaan, hoe vervelender het wordt.

  • Onnodige kosten: Tegelijkertijd komen er ook een hoop onnodige kosten bij kijken. Denk alleen al aan het onnodige warmteverlies dat je hebt. De stookkosten schieten hierdoor de lucht in. Daarnaast gaat het echter ook steeds meer geld kosten om de schade te repareren. Hoe langer je dit op z'n beloop laat, hoe serieuzer het wordt. Vroeg ingrijpen is daarbij altijd het devies.

  • Snelle hulp mogelijk: Bij De Lekdetective zijn we gespecialiseerd in het tegengaan van warmte lekkage. Zoals gezegd hebben we hiervoor reeds de juiste apparatuur in huis. Zo zetten we onze thermografische inspectie in om een duidelijk warmtebeeld te creeeren. Aan de hand daarvan gaan we dan aan de slag. Al met al hoeft de reparatie zo niet lang te duren. Op korte termijn gaan we voor je aan de slag.

In 3 stappen warmte lekkage repareren

Om duidelijk aan te geven hoe een warmte lekkage repareren in zijn werk gaat, leveren we een stappenplan. Bij De Lekdetective werken we altijd volgens dit stappenplan. Het stelt ons in staat om op vakkundige wijze hulp te leveren. Hierdoor ben je zo snel mogelijk van je probleem af. Dit stappenplan ziet er als volgt uit:

  1. Warmte lekkage detecteren: Het begint allemaal bij het detecteren van de warmte lekkage. Dit is het belangrijkste onderdeel. Je kunt dan namelijk pas gerichte actie ondernemen. En dus doen we bij onze eerste stap de thermografische inspectie. Binnen een handomdraai is dan duidelijk waar het lek zich bevindt.
  2. Over oplossing adviseren: Het lek is op dit punt ontdekt. Het is nu tijd om aan een oplossing te gaan werken. Hiervoor stellen we dan ook een uitgebreid detectierapport op. Maar daarin nemen we ook mee welke vervolgstappen je moet gaan ondernemen. Zo weet je precies wat je moet doen om het lek te verhelpen. Dit advies is daarmee precies wat je nodig hebt.
  3. Warmte lek repareren: Het enige wat je dan nog rest, is het repareren van de warmte lekkage. Hierover doen we in ons detectierapport dus de juiste aanbevelingen. Zo weet je of je dit zelf kunt repareren. Of dat je bijvoorbeeld een professionele partij moet inhuren om dit voor je te doen.

Al met al begint het dus allemaal bij de lekdetectie. Bij De Lekdetective zijn we hierin intussen al meer dan 20 jaar gespecialiseerd. In combinatie met geavanceerde apparatuur is dit precies wat je nodig hebt. Op korte termijn is iedere warmte lekkage dan verholpen.

Zit je op dit moment nog met bepaalde vragen? Twijfel dan niet om ze te stellen. Als specialist op dit gebied staan we je graag bij. Zo werken we samen toe naar een oplossing op de korte termijn.

LEK DETECTIE GEZOCHT?

Wij begrijpen dat uw lekkage voor grote problemen kunnen zorgen. Daarom is ons team van specialisten erop toegerust om uw lekkage accuraat en zo spoedig als mogelijk in kaart te brengen. Wij leveren duidelijke rapportages en in dien mogelijk kunnen wij u adviseren over de eventuele vervolgstappen.

Wij zijn dan ook uw beste partner voor iedere lek detectie

WIJ DETECTEREN VAKKUNDIG EN SNEL UW LEK

De juiste expertise

Ons team heeft meer dan 20 jaar ervaring met het opsporen van elk lek

Kosten besparend

Zonder hakken of breken weet u waar uw lek zit en verdere schades kunnen vermeden worden

Gerustheid

U krijgt een uitgebreid lek detectie rapport met aanbevelingen