Image

Daklekkage

Een daklekkage is bijzonder storend. Tegelijkertijd komt het ook relatief frequent voor. Een dak is in de basis namelijk een kwetsbare plek. Het heeft in veel gevallen met extreme omstandigheden te maken. Het is daardoor goed mogelijk dat je op een gegeven moment met een lekkage te maken krijgt. Dit geldt ook bij een lekkage plat dak.

Op dat moment zijn een aantal punten belangrijk. Zo wil je bij een daklekkage bijvoorbeeld snel de oorzaak achterhalen. Dit stelt je in staat om te voorkomen dat het in de toekomst nog een keer gebeurt.

Tegelijkertijd moet je een daklekkage ook zo snel mogelijk verhelpen. Een daklekkage is in potentie namelijk zeer schadelijk. Het leidt tot allerlei verschillende problemen, zoals een lekkage plafond. Dit doe je door de precieze bron op te sporen.

Laten we allereerst naar de verschillende oorzaken kijken.

Oorzaken dak lekkage

Niets gebeurt vanzelf. Er zit uiteindelijk altijd een logische oorzaak achter een dak lekkage. Het is niet altijd mogelijk om deze te vinden. Echter is het wel zeer waardevol wanneer dat wel lukt. Het stelt je namelijk in staat om de juiste maatregelen te nemen. De kans dat het dan in de toekomst nog een keer gebeurt, is klein. Voorbeelden van oorzaken van een dak lekkage zijn bijvoorbeeld:

  • Ouderdom: Naarmate de dakbedekking ouder wordt, neemt de kans op een lek toe. Het dak lekt bijvoorbeeld doordat dakbedekking na een storm beschadigd raakt. Of doordat een specifiek onderdeel net van zo'n plek waait. Ook dieren zijn in staat om na verloop van tijd een ouder dak te beschadigen.

  • Vocht tussen naden: Vocht tussen naden is vooral bij een plat dak sprake van. Een lekkage op een plat dak is bijvoorbeeld het gevolg van water dat door deze naden heen sijpelt. Zeker bij regen of vorst komt dit veel voor. Het dak lekt dan. Iets wat je in de toekomst wilt voorkomen.

  • Verstopte dakgoot: Dan is het ook goed mogelijk dat je dak lekt door een verstopte dakgoot. Er stapelt zich namelijk een hoop vuil op in de dakgoot. Dit is zeker in het najaar het geval. Denk aan bladeren en takken. Wanneer je deze niet op tijd leegt, blijft er te veel water in liggen. Dit zorgt dan voor een daklekkage.

  • Schade aan schoorsteen of dakkapel: Tot slot zijn mogelijk schoorstenen en dakkapellen nog zwakke plekken. Bijvoorbeeld wanneer de randen of het daklood zijn beschadigd. Hierdoor ontstaat er dan net genoeg ruimte voor water om doorheen te sijpelen. Een dakkapel lekkage of een schoorsteen lekkage is geboren.

Voordelen daklekkage opsporen

Vanzelfsprekend heb je er veel baat bij om een daklekkage te verhelpen. Dit begint bij het opsporen van de precieze bron. Maar om welke precieze redenen eigenlijk? Wat voorkom je allemaal door een daklekkage goed op te sporen en aan te pakken? Qua voordelen van een daklekkage opsporen moet je denken aan:

  • Werkt heel snel: Dankzij onze jarenlange ervaring zijn we in staat om snel een daklekkage op te sporen. Dit is uiteraard een fijne gedachte. Door snel te handelen, blijft de uiteindelijke overlast minimaal. Een lekkage in het plafond is bijvoorbeeld zeer storend. Je moet continu in de gaten houden wat er precies gebeurt. En of het niet uit de hand loopt. Kom snel in actie door de opsporing van de daklekkage in gang te zetten.

  • Voorkomen verdere schade: Daarnaast voorkom je er ook een hoop verdere schade mee. Een lekkage is namelijk bijzonder schadelijk. Een lekkage in het plafond tast bijvoorbeeld het materiaal aan. Het plafond wordt hierdoor verzwakt. Bovendien bestaat er een kans dat zich schimmel vormt. Allemaal zaken die je het liefst zoveel mogelijk voorkomt. Perk deze negatieve effecten in door de daklekkage te verhelpen.

  • Aanpak van bron probleem: Tot slot is het opsporen van de bron van een deklekkage nog om een andere reden erg belangrijk. Het stelt je namelijk in staat om de echte oorzaak aan te pakken. In plaats van te dweilen met de kraan open, druk je het probleem bij de kop in. De specifieke bron van de lekkage is dan verholpen. Het minimaliseert de kans op problemen in de nabije toekomst. En dat zorgt dan weer voor een hoop rust bij jezelf.

Stappenplan daklekkage verhelpen

Om een daklekkage echt goed te verhelpen, werken we met een specifiek stappenplan. Dit stappenplan is gevormd aan de hand van onze meer dan 20 jaar aan ervaring. Hierdoor zijn we namelijk uitgegroeid tot specialist in daklekkages. Dit herken je terug in ons volgende stappenplan:

  1. De bron vinden: Allereerst gaan we op zoek naar de bron van de daklekkage. Wat is de specifieke oorzaak? Het heeft bijvoorbeeld geen zin om alleen de vochtplekken van het plafond te verwijderen. Binnen een mum van tijd keren deze weer terug. We gaan echt op zoek naar de bron.
  2. Adviseren vervolgstappen: Aan de hand van de oorzaak van de dak lekkage, adviseren we je over vervolgstappen. Het is namelijk zaak om goed met deze informatie om te gaan. Door de juiste vervolgstappen te nemen, los je het probleem permanent op. De kans is klein dat je dan in de toekomst met dezelfde lekkage te maken krijgt.
  3. Het dak herstellen: Aan de hand van ons advies ga je vervolgens het dak herstellen. Dit is de laatste stap in het definitief oplossen van het probleem. Hoe dit er precies uitziet, hangt uiteraard af van het probleem. Dit wordt in ons zorgvuldige advies allemaal duidelijk.


Daklekkage? Wij helpen snel!


Dat het dak lekt, maakt helemaal niemand blij. Wij doen dan ook ons uiterste best om iedereen snel en effectief verder te helpen. Dit doen we in een groot gebied. Heb je bijvoorbeeld een daklekkage in Rotterdam en omgeving? Of een daklekkage in omgeving Breda? Laat het ons dan gerust weten.

Je kunt altijd contact met ons opnemen. Bijvoorbeeld voor vragen over onze werkwijze. Of natuurlijk om direct een afspraak te maken. We kijken er naar uit om ook jouw daklekkage op korte termijn te verhelpen. Zo hoef je je ook bij heftige regenbuien geen zorgen meer te maken. Dat levert uiteindelijk toch een heerlijk vrij gevoel op.

LEK DETECTIE GEZOCHT?

Wij begrijpen dat uw lekkage voor grote problemen kunnen zorgen. Daarom is ons team van specialisten erop toegerust om uw lekkage accuraat en zo spoedig als mogelijk in kaart te brengen. Wij leveren duidelijke rapportages en in dien mogelijk kunnen wij u adviseren over de eventuele vervolgstappen.

Wij zijn dan ook uw beste partner voor iedere lek detectie

WIJ DETECTEREN VAKKUNDIG EN SNEL UW LEK

De juiste expertise

Ons team heeft meer dan 20 jaar ervaring met het opsporen van elk lek

Kosten besparend

Zonder hakken of breken weet u waar uw lek zit en verdere schades kunnen vermeden worden

Gerustheid

U krijgt een uitgebreid lek detectie rapport met aanbevelingen